Digital dannelse

Digital dannelse

Når du er færdig her på Herning HF & VUC, skal du gerne have kompetencer til at navigere i den teknologi, som du vil blive udsat for i livet. Man bruger også ordet digital dannelse, som netop handler om, at man som menneske kan bruge teknologien med omtanke.

På Herning HF & VUC har vi lavet en model for, hvordan vi forstår digital dannelse, og hvordan vi arbejder med digital dannelse. Overordnet set er modellen en kombination af på den ene side at udvikle færdigheder og kompetencer til at udnytte de forskellige teknologier, men på den anden side handler det også om at forholde sig kritisk til dem. På nedenstående tabel kan du se en model over, hvordan vi forstår digital dannelse:

Her handler det om, at du får nogle færdigheder og kompetencer, således du kan bruge teknologien og udnytte de muligheder, teknologien bringer.

Læs mere om IT-færdigheder under faglige kompetencer, digital dannelse på 1. semester.

Her handler det om, at du bliver i stand til at søge informationer og vurdere informationer fra nettet. Det handler også om, at du kan forholde dig kritisk til de mange informationer, som teknologien bringer.

Læs mere om informationssøgning under faglige kompetencer, digital dannelse på 1. semester.

Her handler det om, hvordan teknologen påvirker dig og din identitet. Du kommer forhåbentlig til at reflektere over, hvordan din deltagelse i den virtuelle verden påvirker dig selv og de fællesskaber, du indgår i.

Se øvelser til identitet, sprog og relationer:

Øvelse 1

Øvelse 2

Øvelse 3

Øvelse 4

Øvelse 5

Øvelse 6